Homepage

Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Mussel-Onstwedde heeft ANBI-status

Giften aan de Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Mussel-Onstwedde zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting, de stichting voldoet geheel aan de voorwaarden die gesteld worden door de Belastingdienst. Lees meer hierover in ons beleidsplan.

Project 2016 ten einde

2 januari zijn de kinderen uit Wit-Rusland weer vertrokken naar huis. We kunnen terugkijken op een geslaagd project. We zijn dankbaar dat alle kinderen weer heelhuids in de bus zitten. We wensen alle reizigers een voorspoedige reis en een behouden aankomst thuis.

De werkgroep van Elst is mee om weer een groep kinderen op te halen. Wij wensen hen ook succes met hun project.

img_20170102_131214

 

21 december 2016

Het project van 2016 is alweer ver gevorderd. Nog maar een krappe twee weken, dan gaan de kinderen, juffen en tolk weer naar huis. Terug naar ouders, broers, zussen, familie. Wij hopen dat ze een goede impuls voor hun gezondheid hebben gekregen en dat ze kunnen terugkijken op een fijne tijd in Nederland.

Zo’n project is een hele organisatie. Vele vrijwilligers zijn er bij betrokken. Gastouders, chauffeurs, helpers bij activiteiten op school en in de kerken. Ook veel mensen, kerken, scholen en bedrijven hebben ons geholpen door praktische hulp, het ter beschikking stellen van goederen of gebouwen en natuurlijk de financiële steun. Hiervoor iedereen hartelijk dank! Zonder jullie kan zo’n project niet bestaan.

bedankt-2

Donderdag 29 december is er een afscheidsdienst om 19:00 in de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt in Mussel. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Direct naar het huidige project.

 

p1340051

De eerste foto’s van het huidige project staan op de site!

Website update

Door onbekende oorzaak werken diverse links op onze website niet meer. Er wordt druk aan gewerkt om dit te verhelpen.

 

 

12 november 2016

Project 2016 is van start

Vanmorgen is de bus met 27 kinderen, 2 juffen en een tolk uit Wit-Rusland met de begeleiders na een voorspoedige reis aangekomen in Onstwedde.

De kinderen en begeleiders verblijven bij gezinnen in Mussel, Onstwedde, Alteveer, Vledderveen en Stadskanaal. De kinderen zullen de komende weken naar school gaan in jeugdsoos ‘De Bun’ in Mussel. Ze zullen ook diverse ontspanningsactiviteiten doen. Het vervoer van de kinderen van en naar school en voor de uitstapjes wordt verzorgd door vele vrijwilligers die dit project meehelpen. Hartelijk dank! Ook hartelijk dank voor alle financiële steun die wij krijgen van kerken, ondernemers en particulieren! Zonder jullie was dit project niet mogelijk.

Wij hopen op een mooie tijd samen en zullen op onze site foto’s plaatsen om een indruk te geven van het project.

 

27 september 2016

Voorbereidingen voor komst nieuwe groep kinderen uit Wit-Rusland naar Mussel en Onstwedde in volle gang!

12 November zal er weer een groep kinderen uit Wit-Rusland voor 7 weken naar Mussel en Onstwedde en omgeving komen. De voorbereiding hiervoor zijn in volle gang. Er zal een groep van ca. 27 kinderen komen uit de dorpen Charomsk en Olpen.

Voor het vervoer van en naar school zoeken we nog chauffeurs. Wilt u helpen, neem dan even contact op met de stichting door middel van een berichtje via deze website of door te bellen met André Moorlag, tel 0599-454008.

We hopen dat we de kinderen een mooie tijd in Nederland kunnen geven en dat hun verblijf hier een goede impuls voor hun gezondheid zal zijn.

—————————————————————————————————-

Благотворительный фонд Помощь детям Чернобыля Мюссел – Онстведде

28-06-2014

Er zijn foto’s geplaatst van de afscheidsavond en de terugreis van de kinderen naar Belarus.

—————————————————————————————————-

14-06-2014

Er zijn foto’s toegevoegd van de kaarsenmakerij, de avondvierdaagse in Musselkanaal, het boomkroonpad en de Beukenhof Express!

Op de pagina van Ballorig zijn ook foto’s toegevoegd.

—————————————————————————————————-

24-05-2014

Op de pagina Gym zijn nieuwe foto’s toegevoegd.

Er zijn foto’s van het bowlen en schoolfoto’s geplaatst.

De foto’s van het bijbelprogramma van 12 mei zijn nu van betere kwaliteit.

—————————————————————————————————-

16-05-2014

Alle kinderen in nieuwe kleren gestoken alvast voor de komende winter!

20140515_143630

—————————————————————————————————-

JUBILEUMCONCERT Zemira

Gospelkoor Zemira bestaat 5 jaar en geeft daarom vrijdag 16 mei 2014 een jubileumconcert. Dit vindt plaats in ‘ BGM Jabes’ in Musselkanaal, aanvang 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur), toegang gratis.

Er wordt een collecte gehouden waarvan de opbrengst gaat naar ‘Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Mussel-Onstwedde’ & ‘Stichting Huruma MEVA’

Kijk ook op de website van gospelkoor Zemira: http://www.gospelkoorzemira.nl

—————————————————————————————————-

06-05-2014

Er zijn foto’s toegevoegd van Wit-Rusland en de reis.

—————————————————————————————————-

04-05-2014

De eerste foto’s zijn geplaatst! Kijk bij ‘projecten’.

—————————————————————————————————-

Zaterdag 3 mei zijn 22 kinderen uit Bor-Dubinets, Duboy en Vidzibor in Wit-Rusland met twee juffen en een tolk aangekomen bij d’ Ekkelkaamp in Onstwedde. Friedrik Wever, Martine Hoekzema, Albertine Migchels en Elise Vloo zijn maandag 28 mei vertrokken naar Wit-Rusland om de kinderen en begeleiders op te halen. Zij hebben daar de gezinnen bezocht van de kinderen die naar Mussel-Onstwedde komen. Na een voorspoedige reis kwamen zij zaterdag tegen 11 uur aan in Onstwedde.

Russisch liedje